Comité van de aanbeveling

Het comité van de aanbeveling (Beijing 2008)
bestaat uit de volgende personen:

Erica Terpstra
Voorzitter NOC/NSF

“Met gepaste trots en enthousiasme maak ik wederom deel uit van het Comité van aanbeveling (Beijing 2008) van Stichting Nederlands Supporters Contact. Als oud-Olympiër, natuurlijk als voorzitter van NOC*NSF en zeker als sportliefhebber en dus supporter sta ik 100% achter het Nederlands Paralympisch Team dat tijdens de Paralympische Spelen in Beijing weer garant staat voor fantastische topsport.

Het Nederlands Paralympisch Team verdient zowel in de voorbereidingsfase naar Beijing 2008, als tijdens de Paralympische Spelen in 2008 massale steun van sportminnend Nederland. Mede dankzij het werk van Stichting Nederlands Supporters Contact zullen de tribunes in Beijing -net als tijdens de spelen in Athene 2004- wederom Oranje gekleurd zijn. En dat is natuurlijk fantastisch!

De ontwikkeling die Stichting NSC doormaakt – mede door het initiëren van http://www.stg-nsc.nl – is zeer positief.

Ik hoop van harte dat het enthousiasme van Stichting NSC vele Nederlanders inspireert en stimuleert om het Nederlands Paralympisch Team te steunen op weg naar sportief succes in Beijing 2008!”

Cees Vervoorn

Voormalig chef de Mission Paralympische ploeg Atlanta en Sydney:

Door middel van mijn plaats in het comité van aanbeveling wil ik zichtbaar de doelstellingen van het NSC ondersteunen. In mijn beleving als sporter, coach en voormalig chef de Mission Paralympische ploeg Atlanta 1996 en Sydney 2000, is de steun van supporters op het belangrijkste sportmoment in je leven van zeer grote waarde.

Vanuit deze overtuiging vind ik dat we er alles aan moeten doen om ook onze supporters op de Paralympische Spelen aanwezig te laten zijn. Kom op ga mee met het NSC om de sporters toe te juichen in Beijing.


Maaike Smit

Topsporter – tennis

“Ik kan me nog goed herinneren hoe de Nederlandse supporters mij gesteund hebben tijdens het behalen van mijn gouden medaille in Atlanta. Vooral tijdens mijn halve finalewedstrijd tegen de Australische Daniëla Di Toro, heb ik gemerkt wat aanmoedigingen kunnen doen. Je merkt dat de supporters volledig achter je staan en hoe ze je naar de overwinning willen helpen.

Ook in Sydney hadden de Nederlandse supporters grote impact op de sfeer en entourage. Tijdens de finalewedstrijd die Esther Vergeer en ik tegen een Australische duo speelden, waren de Nederlandse supporters zeer nadrukkelijk aanwezig. In het voornamelijk in de Australische kleuren groen en geel gekleurde stadion, vielen de oranje gekleurde supporters zeer op. Twee grote groepen Nederlanders, die elk aan een kant in het stadion zaten, lieten op luidruchtige wijze van zich horen zodra wij een punt scoorden. We waren blij de wedstrijd in twee sets te winnen, maar voor de sfeer hadden we best een derde set willen spelen…

Supporters zijn belangrijk. Vooral tijdens een evenement als de Paralympische Spelen is het geweldig als er veel Nederlandse supporters aanwezig zijn. Daarom ben ik erg blij dat de Stichting Nederlandse Supporters Contact net als in 1996, 2000 en 2004, ook in 2008 een supportersreis organiseert. Ik hoop dat er veel supporters mee zullen reizen om er in Beijing een groot feest van te maken met vele overwinningen!”

Jiske Griffioen
Topsporter – tennis

Supporters zijn absoluut onmisbaar tijdens een evenement als de Paralympische spelen. Mijn komst naar Athene in 2004 was onverwacht; 1 dag voor de opening werd ik opgeroepen omdat een van de andere dames door medische problemen niet kon deelnemen. Mijn voorbereiding was dus verre van ideaal en ik verloor dan ook de eerste ronde in de enkel en dubbel. Mijn ouders, broer en zijn vriendin zijn gelukkig halsoverkop toch naar Athene vertrokken, maar hebben mij helaas niet kunnen zien spelen. Toch waren zij voor mij wel een enorme steun!!

Nu hoop ik mij te kwalificeren voor Beijing 2008. En met een goede voorbereiding, zijn er misschien ook wel kansen op een medaille. Uiteraard reken ik dan op de steun van mijn familie en vrienden, die graag mee willen om mij tijdens dit fantastische evenement te ondersteunen. Zij zullen dankzij de hulp van het NSC, dit keer wel goed voorbereid op pad gaan. Want zonder je supporters van thuis, is het niet hetzelfde. Ik ben dan ook erg blij dat het Nederlands Supporters Contact zich inzet voor een supportersreis naar Peking. Laten we hopen dat de tribunes straks oranje gekleurd zijn en dat de steun/ aanmoedigingen onze supporters leiden tot mooie prestaties!!!!